MBIS blog

MBIS blog

MBIS blog

Bewustzijn informatiebeveiliging is cruciaal !


Het afgelopen eerste kwartaal hebben we verschillende blogs geschreven over de thema’s en de aanpak rondom het ontbreken van organisatiebewustzijn wat betreft informatiebeveiliging.

Hierbij zijn we o.a. ingegaan op:

  • Informatiebeveiliging: Veel bedrijven worstelen met de aanpak van veilige informatievoorziening. De volgende drie risico’s worden hierbij het vaakst genoemd: 1) geen verantwoordelijkheid nemen, 2) niet weten wat je ‘kroonjuwelen’ zijn, 3) de factor mens, en het missen van bewustzijn.
Lees meer

Voorkom onbedoelde hulp aan hackers!

25 February 2015 Hackers Remco Staats

In mijn vorige blog sloot ik af met de uitspraak dat er in iedereen een hacker zit en dat wil ik graag toelichten. Natuurlijk hackt de gemiddelde secretaresse geen IT-netwerk, maar ze kan wel per ongeluk toegang verschaffen aan kwaadwillenden. Onderstaande is weliswaar al meerdere malen door anderen verteld, maar het blijft belangrijk en waar:

Lees meer

Wie zijn eigenlijk de hackers van 2015?

19 February 2015 Hackers Remco Staats

Er is al veel over geschreven, maar wie zijn nou die ‘gevaarlijke’ hackers in de huidige tijd? Momenteel  zie ik vier mogelijke verdachten:

  • De buurjongen
  • Het individu
  • De georganiseerde misdaad
  • Een ethical hacker

De buurjongen

De buurjongen, een vriendelijke jongen van 15 jaar, die voor de buurvrouw haar p.c. nog een keer  inricht.
Door nieuwsgierigheid gaat hij op zoek naar mogelijkheden om zijn eigen computer in een  netwerk te hangen en dit zo veilig mogelijk te maken. Om dit te testen moet hij natuurlijk inbreken bij zichzelf.

Lees meer