MBIS blog

MBIS blog

MBIS blog

Bewustzijn informatiebeveiliging is cruciaal !


Het afgelopen eerste kwartaal hebben we verschillende blogs geschreven over de thema’s en de aanpak rondom het ontbreken van organisatiebewustzijn wat betreft informatiebeveiliging.

Hierbij zijn we o.a. ingegaan op:

  • Informatiebeveiliging: Veel bedrijven worstelen met de aanpak van veilige informatievoorziening. De volgende drie risico’s worden hierbij het vaakst genoemd: 1) geen verantwoordelijkheid nemen, 2) niet weten wat je ‘kroonjuwelen’ zijn, 3) de factor mens, en het missen van bewustzijn.
Lees meer

2014 Het jaar van identiteitsfraude

07 January 2015 Identiteitsfraude Frank Hallie

2014 Stond al in het teken van de 45e verjaardag van het internet, maar 2014 was ook het jaar waar identiteitsfraude fors groeide.

Toch verbaas ik me over het gemak waarop mensen persoonlijke gegevens en documenten af staan. Sommige mensen zetten het zelfs op hun cv, dat ze openbaar op hun website hebben geplaatst. Of nog erger, met een kleine Google zoektocht kom ik ook terecht op paspoorten van "echte" personen. Ook zie ik dat sommigen een aardige poging doen, waaronder de overheid zelf, maar net dat ene dingetje over het hoofd zien.

Toegegeven, de overheid geeft er intussen voldoende voorlichting op Radio, TV, krant en onlnie. De overheid kwam zelfs met een speciale app waarin je je kopieën voor de verschillende instanties kan maken en je helpt met de meest "gevaarlijke" gegevens onleesbaar maakt. Jammer dat ze je niet waarschuwen voor het feit dat je BSN twee keer op je paspoort en id kaart staat.

Lees meer